Nordic Summer Colloquium on Advanced Steels

Under 9-14 i augusti deltog nio doktorander från Finland, Storbritannien och Sverige i  Nordic Summer Colloquium on Advanced Steels, NSCAS 2015. Arrangör var Triple Steelix med Sandvik Materials Technology i Sandviken, SSAB i Borlänge, SECO Tools i Fagersta, Outokumpu i Avesta och Ovako i Hofors som projektpartners.

DSC_0180 DSC_0189 DSCN0416

NSCAS kan jämföras med en sommarskola där deltagarna  besöker de medverkande företagen för att presentera sig själva och sin forskning. Syftet från industrins sida har varit att visa upp svensk stålindustri som ett intressant alternativ för arbete och forskning. För doktoranderna innebar veckan en unik möjlighet att skapa kontakter, hitta samarbetsmöjligheter och bygga upp sitt internationella forskningsnätverk.

Storcks har på uppdrag av Triple Steelix arbetat med planering, förberedelser och genomförande av NSCAS under våren och sommaren 2015.

Länkar:

Triple Steelix hemsida för NSCAS

Inslag i P4 Radio Dalarna

Artikel i Metal Supply SE

 

Nya lokaler vid gruvan i Falun

Den här veckan har Storcks konst- och ingenjörsbyrå flyttat in i ny lokal vid världsarvet Falu koppargruva i Falun. Vi delar hus med hantverksgruppen Kopparträdet och hamnar mitt i en kreativ och trevlig miljö med butik på bottenvåningen och kontorsutrymme en trappa upp. Kontoret innehåller både kontor målarateljé, en perfekt miljö för kreativa möten och idéer!

DSC_0089

Nu tar webbsidorna form

Äntligen börjar webbsidorna ta form! Under de första två månaderna har det varit fullt upp med annat så jag har skjutit arbetet med webben på framtiden. Men nu är det alltså dags att utforma företagets kanske viktigaste fönster mot omvärlden!

Jag har valt att arbeta i WordPress eftersom det är en plattform som jag har erfarenhet av sedan tidigare. WordPress är egentligen skräddarsytt för bloggar och det faller sig naturligt att publicera ett nyhetsflöde i bloggform som med det här inlägget.

Som komplement till nyhetsflödet kan man skapa en meny med fasta sidor. Där kommer jag att lägga upp företagsbeskrivning, kontaktuppgifter, beskrivning av mina tjänster och annat smått och gott.

Nu i början kommer det säkert att ske en del förändringar efterhand som jag testar olika upplägg. Välkommen att ta del av utvecklingen!

Mvh
Joakim